Orvosi javaslatok

–          Az Air Trainert azért tartom korszerűbbnek más típusokhoz képest, mivel nemcsak egyszerű sóbelégző készülék, hanem mivel speciális síppal van ellátva, így a betegnek egy kontrollt jelent, hogy megfelelően használja-e a készüléket, vagy nem, amit a síp hangja jelez. Ezen kívül rendszeres, egyre hosszabb idejű napi használatával a tüdő kapacitását is képes növelni.

Dr. Gálffy Gabriella, PhD

–          …, hogy a légutakba juttatott konyhasó, illetve tengeri só a váladék oldásában és mozgósításában több előnnyel bír, alkalmazása egyszerű, a hatás fiziológiás, toxikus, vagy egyéb nem kívánt hatással nem kell számolni. A hatásosság mellett tehát a biztonság és a könnyű alkalmazhatóság együttesen emeli ezt a módszert, számos egyéb, a nyákoldásra alkalmazott gyógyszeres terápia fölé.  Az Air Trainer segítségével az asztmás, illetve légúti betegek hagyományos sóbarlang terápiája valósítható meg egyszerű formában.

Prof. Dr. Gyurkovits Kálmán, főigazgató főorvos

–          Az Air Trainer jótékony hatása, mivel fejleszti a belégzési csúcsáramlást és annak hatékonyabbá tételét a sípoló hang kibocsátásával, fejleszti a betegek belégzési technikáját, ami a porinhalátorok használatához szükséges.

Dr. Szilasi Mária, klinika igazgató

Dr.Brugós László, egyetemi adjunktus

–             Az inhalált sónak gyulladáscsökkentő hatása van, ami a nyálkahártyákra gyakorolt higroton hatással magyarázható. Ezért a gyulladáscsökkentő inhalációs szerekkel lehet összehasonlítani. Azonkívül a síp megszólaltatására tett erőfeszítés légzésfunkciós rendszer javítását eredményezi sokkal hatékonyabban és egyszerűbben, mint különböző más, tréningre alkalmas eszközök (gumikesztyű, KS-pipa).

Dr. Brugós László, egyetemi adjunktus

–              Hatása bámulatos a benne lévő különleges sókombinációnak köszönhetően. Semmilyen mellékhatása nincs. Kijelenthetjük, hogy az Air Trainer egy „hungarikum”.

Dr. Gönczi Ferenc, tüdőgyógyász főorvos

–          Az AT-3 a légutakban lerakódott váladék oldását segíti.  Használata során a betegek egy részénél pozitív irányú légzésfunkciós paraméterváltozások következtek be.   Toxicitással, nem kívánt mellékhatással nem kell számolni.  A vizsgálatot megelőző év őszi-téli hónapjait összehasonlítva az AT-3 használata melletti ugyanezen időintervallummal az exacerbatiok száma szintén kedvezően alakult, így az antibiotikum igény csökkent.

Dr. Papp Márta, főorvos

–          Azt hiszem nem lehet megköszönni eléggé, hogy a betegek kezében ismét egy olyan készítmény van, amely mellékhatásokat nem okoz, vele a betegek életminőségét nagy fokban javítani tudjuk. Kívánom, hogy minél több beteg ismerhesse meg ezt a kiváló terméket, az Air Trainert.

Dr. Szabó Judit, tüdőgyógyász